Парламентът "затвори" дискотеките в "Студентски град"

Парламентът "затвори" нощните заведения в „Студентски град”, приемайки единодушно на първо четене Закона за висшето образование.

Според промените, внесени от Огнян Стоичков, Веселин Методиев, Ивелин Николов, Ивайло Тошев и Алиосман Имамов, игрални зали и казина по смисъла на Закона за хазарта, както и заведения за хранене и развлечения с работно време след 22.00 часа по смисъла на Закона за туризма не могат да се помещават в или да отстоят на по-малко от 100 метра от студентски общежития.

Заведенията, които се намират в имоти държавна собственост, в студентските общежития и на отстояние до 100 метра от тях да имат работно време до 22.00 часа, обясни пред журналисти депутатът от „Атака” и председател на Парламентарната комисия по образование Огнян Стоичков.

С идеите се правят промени и в Закона за здравето, предвиждащи забрана за продажбата на алкохол в студентско общежитие, и в Закона за хазарта - изрична забрана за откриване на казина и игрални зали на територията на студентско общежитие.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини